اهواز : دیروز ، امروز ، فردا

اهواز

محله های اهواز : باغ معین

سه شنبه, ۳۰ تیر ۱۳۹۴، ۰۱:۱۴ ب.ظ

      محله باغ معین که از پشت بیمارستان جندی شاپور  - بیمارستان امام(ره) - آغاز شده و به موازات خیابان بیست و چهار متری تا پشت سینما ساحل ادامه می‌یابد یکی از محلات زیبای اهواز می‌باشد. این محله به تعدد درختان گل کاغذی که اکثرا رنگ صورتی دارند مشهور است. این محله از شرق به خیابان ۲۴ متری و از غرب به جاده ساحلی شرقی و رود کارون منتهی می‌شود. به همین علت نیز در انتهای برخی از کوچه‌ها خاکریزهای آجری ساخته شده تا به هنگام بالا رفتن دبی رودخانه آب وارد این محله‌ها نشود. البته این اتفاق یکبار در سال 1347 افتاده‌است و وضع بگونه‌ای بوده که اهالی بومی با قایق در کوچه‌ها تردد می‌نموده‌اند. نزدیک بودن این محله به پل سیاه که جهت تردد قطار از روی کارون می‌باشد موجب خسارات زیادی به هنگام وقوع جنگ ایران و عراق به این محله شد، زیرا عراق قصد کور کردن این راه ارتباطی بسیار مهم را داشت و بارها و بارها به قصد نابودی پل حمله‌های هوایی نمود که ناکام ماند و جز در ابتدای جنگ که بصورت دوره‌ای این پل را از کار انداخت دیگر چنین اتفاقی رخ نداد. به طبع آن محله باغ معین نیز از حملات بی نصیب نمی‌ماند.

2053959.jpg (500×375)

     ساختمان سابق کنسول گری انگلیس (که اکنون تبدیل به تالار پذیرایی باغ معین شده)،دانشرای مقدماتی ، کلیسای شبان نیکوکار و باشگاه مخابرات از ساختمان های معروف این محله هستند. وجه تسمیه باغ معین بنا بر روایات مختلف فرق می‌کند. برخی معتقدند در زمان رضاشاه پهلوی شخصی به نام تیمسار معینی (اهل شهر بوشهر) در اینجا باغ بسیار عظیمی داشته که مملو از درختان خرما بوده و در جوار آن به وفور کاهوکاری نیز می‌شده‌است. تیمسار معینی فوت می‌کند و باغ بزرگ او تفکیک می‌شود. اما نامش همچنان بر این منطقه باقی است. یکی از علل سر سبزی این قسمت نیز به وجود یک بند باستانی انحراف آب در حوالی محل احداث کنونی پل سیاه باز می‌گردد. این بند که سالیان دراز آب کارون را به دو ساحل رودخانه منحرف کرده و موجب آبیاری باغات می‌شده باعث سرسبزی و ایجاد باغات شاداب شده بوده همچنان نیز باقی است. بدین ترتیب که پایه‌های پل سیاه روی بقایای این بند واقع شده. ناصرخسرو در سفرنامه معروف خود شهر اهواز را شهری چنان سرسبز توصیف می‌کند که درختانش سایه دایمی بر سر او همسفرانش گسترانیده بوده‌اند بگونه‌ای که تا پایان شهر وی نور آفتاب را ندیده‌است.

 

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۴/۰۴/۳۰
سیدفرید علوی

نظرات  (۱)

۳۰ تیر ۹۴ ، ۱۴:۰۲ سورمه بانو
این وجه تسمیه ی باغ معین که خیلی جاها گفته شده از شخصی به نام تیمسار معینی گرفته شده (همه در اینترنت از هم کپی کردن اینطور که پیداست و منبع موثقی جایی ندیدم) خیلی به نظر درست نمیاد. من خیلی گشتم ولی چیزی درباره ی چنین تیمساری پیدا نکردم.
فکر می کنم وجه تسمیه اش از معین التجار بوشهری گرفته شده باشه چون زمین های اون ناحیه عمدتا در گذشته متعلق به معین التجار بودند. خاندان معین التجار بعدها فامیل بوشهری رو برای خودشون انتخاب کردن که مهدی بوشهری یکی از همسران اشرف هم از همین خاندان بود. 

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی